Asiantuntijoiden lausunto

Experts’ ReportValtion rekisteröinti (SR) on yksi operaatioista, joka pitää tehdä tuontituotteille Venäjällä. Valtion rekisteröintitodistus myönnetään tämän proseduurin jälkeen ja se arvioi sertifioitujen tuotteiden turvallisuutta. Vain sertifioituja tuotteita voi tuoda maahan ja levittää Venäjällä ja muissa Tulliliiton maissa. SRC oli mahdollista saada toimivan saniteetti-epidemiologisen todistuksen perusteella vähän aikaa sitten. Mutta 1.tammikuuta alkaen kaikki saniteetti-epidemiologiset sertifikaatit on mitätöity. Nykyään SRC voi saada vain asianmukaisten kokeiden jälkeen.

Luettelo tuotteista, jotka tarvitsevat valtion rekisteröintiä, on Tulliliiton Yleisessä Luettelossa, joka tehtiin tuotteiden valikoiman ulkomaiden taloudellisen toiminnan perusteella. Näiden tavaroiden valtion rekisteröinti pitää tehdä ennen yhdenmukaisuusarvioinnin operaatiota. Tuotteille, jotka ei joudu valtion rekisteröintiin, voi liittää kuluttajien oikeuksien suojelun ja terveydenhuollon Venäjän Järjestöllä (Rospotrebnadzorilla) myönnetty kirje, jota voi tarvita asiantuntijoiden raporttia varten.

Tulliliiton laatimassa tuotteiden Yleisessä luettelossa on 2 osaa. Ensimäisessä osassa olevilla tuotteilla pitää ollaa asiantuntijoiden lausunto. Tämä asiakirja on ehdollisesti vapaaehtoinen. Sitä voi saada sellaisia tuotteita varten, jotka eivät joudu valtion rekisteröintiin, tai sellaisessa tilanteessa, kun ei ole selvää, joutuvatko tuotteet valtion rekisteröintiin tai ei. Epäselvässä tilanteessa tuotteet, joita ei ole luettelon toisessa osassa, ovat jotenkin lueteltu tämän asiakirjan kolmannessa osassa. Voitte saada enemmän tietoja tuotteiden turvallisuuden arvioinnin eri tyypeistä (asiantuntijoiden lausunnosta, otsonikerroksen heikentämisen sertifikaatista jne.), jos otatte yhteyttä ROSTESTiin. Se on ilmaista, eikä tarvitse mitään velvollisuuksia.

Venäläinen laki sallii sertifioinnin prosessien suorittamista akkreditoiduilla ulkopuolisilla yrityksillä. Ottakaa yhteyttä ROSTEST sertifiointikeskukseen, jos etsitte laadukkaita ja nopeita palveluja.